חיפוש:   בכל האתר  בשמות הערכים  בקרדיטים     חפש  |  חיפוש תמונות בנושא:   חפש
   מפת האתר  |   כרגע באתר: 170 מבקרים   |  כניסה לדף האישי    
עורך: דייויד סלע
דבר העורך כתבו לעורך
| עמוד הבית | מי אנחנו | מרכז מידע לגולש | על נוסטלגיה ורטרו | קרדיטים | צרו קשר | גולשים כותבים
 

+   אביזרים וחפצים
+   אוספים ותחביבים
+   אז - וכעת
+   אירועים ושנים
+   ארכיון האישים
+   ארכיון הוידאו
+   ארכיון הישראליאנה
+   ארכיון הכרזות
+   ארכיון המצגות
+   ארכיון הקול
+   אתרי נוסטלגיה
+   בידור ופנאי
+   בקיבוץ
+   בריאות, טיפוח וניקיון
+   בשכונה
+   בתים ומבנים מספרים
+   גלויות בולים וסמלים
+   דירה ובניין
+   היום בהיסטוריה
+   המקום בו גרנו
+   העפלה ועליות לא”י
+   חג ומועד
+   טלוויזיה ורדיו
+   ילדות נשכחת
+   לבוש אופנה והנעלה
+   מוזיקה שיר וזמר
+   מזון ומשקה
+   משחקים וצעצועים
+   מתחם מורים
+   נוסטלגיה בצה”ל
+   ספורט
+   ספרות נוסטלגית
+   עבודה ומלאכה
+   פוליטיקה ובחירות
+   רדיו נוסטלגיה
+   רכב ותחבורה
+   רשת חברתית
+   שונות
+   שירותי גולש
+   שפה עברית
+   תיאטרון עברי
+   תקשורת מדיה ופרסום

האתר מוקדש לזכרו של
 יוסי פשרמן (פשי) ז"ל
2003 – 1954

מעל ל - 1100
סרטוני וידאו נוסטלגיים
בארכיון הוידאו שבאתר

יום העצמאות ה-7
 

הצוללת דקר
 

תל אביב הקטנה
 
 

פורטל: מזון ומשקה



מתכונים נוסטלגיים

פלאפל.הרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

המאכל הלאומי של ישראל.
במשך זמן קצר היה נסיון כושל לשווק את הפלאפל בשקית אבקה מוכנה.

 

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג חומוס
  • 1 כוס כוסברה
  • 1 כוס פטרוזליה
  • 1 בצל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • 4 פרוסות לחם יבש שהושרו במים ונסחטו
  • מעט קמח
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  • בלילה שלפני משרים את גרגרי החומוס במים.
  • בבוקר, טוחנים את הגרגרים במטחנת בשר.
  • מוסיפים למטחנה את הכוסברה, הפטרוזליה והבצל.
  • מוסיפים גם את המלח, הפלפל והלחם הסחוט.
  • יוצרים עיגולים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.



קומפוט קישואיםהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

בתקופת הצנע כשהתחשק לנו משהו מתוק - אפילו מקישואים הצלחנו להכין קומפוט.

 

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

  • לגרד את הקישואים בפומפיה.
  • להכניס את הקישואים לסיר, להוסיף מים וסוכר.
  • לבשל על פרימוס במשך כשעה וחצי.



קלופס.הרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

הקלופס הוא מעין פשטידה, מנת צהריים שהייתה מקובלת בשנות ה- 50 וה- 60, מבוססת על בשר טחון (מעט, אלא מה...), לחם (המון, כמובן...) וביצים שלמות.

 

מצרכים:

  • בשר טחון
  • לחם
  • ביצים
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים ביחד את הלחם והבשר הטחון.
  • שותלים בתוך העיסה ביצים קשות שלמות.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • אופים בתנור.



קציצות חוביזההרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

את עלי החוביזה היו נוהגים לקטוף בשדה והיה בשימוש נרחב בעיקר אצל הירושלמים.

 

מצרכים:

  • 50 עלי חוביזה
  • 3 גבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות או קצוצות
  • 5 ביצים
  • 3 כפות פרורי לחם
  • מלח, פלפל, שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  • חולטים את עלי החוביזה במים רותחים במשך כ-4 דקות. מקררים במים קרים
  • קוצצים את עלי החוביזה ומוסיפים את שאר העלים הירוקים הקצוצים וגם את השום.
  • מתבלים, ומוסיפים בהדרגה את הביצים ואת פרורי הלחם.
  • יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן עמוק.

 

* אפשר להחליף את עלי החוביזה בעלי מנגולד




תחליף לכבד קצוץהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מאכל זה היה מהפופולרים ביותר בתקופת הצנע.
לא היה קל להשיג את כל החומרים, שכן הם ניתנו בהקצבה.
כאשר עקרת הבית הכינה מאכל זה כל השכונה היתה באה לטעום ממנו.

 

מצרכים:

  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גר' שמרים
  • 5 כפות אבקת ביצים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות חמאה

 

אופן ההכנה:

  • להמיס את החמאה ולהוסיף את הבצל ולטגן עד שהתערובת תזהיב.
  • להוסיף את השמרים, לערבב היטב עד שהתערובת תתחיל לתסוס.
  • לכבות את האש ולהמתין עד שיתקרר כמעה.
  • להוסיף את אבקת הביצים, פלפל שחור ומלח.

 

* 1 כף אבקת ביצים = 1 ביצה









 

סוף הפרק מתכונים נוסטלגיים

לפרקים אחרים בפורטל מזון ומשקה:

   
חזרה לפורטל מזון ומשקה

חזרה לעמוד הבית


הצטרפו אלינו גם בפייסבוק
עדכונים - בלוגים - אירועים - אלבומי תמונות - סרטונים נדירים


שלח דף זה לחבר תגובות, הערות, והוספת מידע, מושגים ונושאים למנוי חינם על מגזין הנוסטלגיה"כובע טמבל" הוסף למועדפים



כל הזכויות שמורות © לאתר נוסטלגיה אונליין ו/או לבעלי התכנים, הדימויים והתצלומים.