חיפוש:   בכל האתר  בשמות הערכים  בקרדיטים     חפש  |  חיפוש תמונות בנושא:   חפש
   מפת האתר  |   כרגע באתר: 158 מבקרים   |  כניסה לדף האישי    
עורך: דייויד סלע
דבר העורך כתבו לעורך
| עמוד הבית | מי אנחנו | מרכז מידע לגולש | על נוסטלגיה ורטרו | קרדיטים | צרו קשר | גולשים כותבים
 

+   אביזרים וחפצים
+   אוספים ותחביבים
+   אז - וכעת
+   אירועים ושנים
+   ארכיון האישים
+   ארכיון הוידאו
+   ארכיון הישראליאנה
+   ארכיון הכרזות
+   ארכיון המצגות
+   ארכיון הקול
+   אתרי נוסטלגיה
+   בידור ופנאי
+   בקיבוץ
+   בריאות, טיפוח וניקיון
+   בשכונה
+   בתים ומבנים מספרים
+   גלויות בולים וסמלים
+   דירה ובניין
+   היום בהיסטוריה
+   המקום בו גרנו
+   העפלה ועליות לא”י
+   חג ומועד
+   טלוויזיה ורדיו
+   ילדות נשכחת
+   לבוש אופנה והנעלה
+   מוזיקה שיר וזמר
+   מזון ומשקה
+   משחקים וצעצועים
+   מתחם מורים
+   נוסטלגיה בצה”ל
+   ספורט
+   ספרות נוסטלגית
+   עבודה ומלאכה
+   פוליטיקה ובחירות
+   רדיו נוסטלגיה
+   רכב ותחבורה
+   רשת חברתית
+   שונות
+   שירותי גולש
+   שפה עברית
+   תיאטרון עברי
+   תקשורת מדיה ופרסום

האתר מוקדש לזכרו של
 יוסי פשרמן (פשי) ז"ל
2003 – 1954

מעל ל - 1100
סרטוני וידאו נוסטלגיים
בארכיון הוידאו שבאתר

יום העצמאות ה-7
 

הצוללת דקר
 

תל אביב הקטנה
 
 

פורטל: מזון ומשקה



דברי מתיקה וקינוח

בונבוניירההרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

אותה קופסת סוכריות או שוקולדים שהאמא היתה מחביאה לאירועים מיוחדים, או שהביאו בביקור אצל מכרים ובמיוחד משום מה, בביקורים אצל חולים או יולדות בבתי חולים.

על פי אפרים קישון, אפשר היה לצפות שאותה בונבוניירה, לאחר סבב העברות מהאחד לשני, בסופו של דבר תנחת בחיק הנותן הראשון לאחר מספר שנים!!!

השוקולדים בבונבוניירה היו שוקולד אשר היה ממולא במין קרם בטעם תות או דובדבן והיה נחשב אצל הילדים כפרס שהיה כדאי לטרוח רבות עבורו.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

רטרו:
לרגל 60 שנה למדינת ישראל עלית הוציאה בונבוניירה במהדורה נוסטלגית.


לצפיה בכל התגובות - לחצו כאן

 

מעבר לערך קופסאות שוקולד לבונבוניירה בפרק תצוגות של אספנים




בונבונים בקופסת פחהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

הסוכריות של הזמנים ההם נקראו "בונבונים", הם הגיעו בקופסאות פח. לאחר שמלאי הסוכריות הסתיים - שימשו אותנו הקופסאות לשימושים ביתיים שונים.

 


 

 

 

 


 

 

 


לקריאת כל התגובות - לחצו כאן

 

 

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של אתר נוסטלגיה אונליין




בייגלה בקופסת פחהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

 

 

 

חוכמת הבייגלה של חברת בייגל בייגל החלה בשנת 1880 בעיר קרקוב שבפולין, שם שימש סב סבו של יעקב בייגל (כיום מנכ"ל בייגל בייגל) כאופה.

את השם בייגל הוא ירש מהבייגל המפורסם שהיה מכין על פי מנהג יהודי המקום.

באותה תקופה ניהלו בני משפחת בייגל שמונה מאפיות שפעלו בפולין עד לפני מלחמת העולם השנייה.
עם השנים השם בייגל נשאר, אך המותג התרחב למגוון רחב של מוצרי בייגלה, קרקרים וסוגי מאפה פריכים.

 

                 

בשנת 1933, כשחלק מבני המשפחה עזבו את קרקוב ועלו ארצה, פתחו שניים מבני המשפחה מאפיות נפרדות בתל אביב וברמת גן, בהן העסיקו בני משפחה ביניהם יצחק ויהושע בייגל.

ב - 1949, לאחר הקמת המדינה, החליטו שני האחים להקים במשותף מפעל בתל אביב לייצור כעכים, בדומה לאלה שהפעילו אבותיהם בפולין. סוגי הבייגלה הראשונים שיוצרו בארץ היו מקלות מלוחים שנקראו קיסמי בייגלה ונמכרו בקופסאות פח ושמיניות בייגלה.

 

לבייגלה, שכבש באותם ימים את הארץ ונמכר בקיוסקים לצד הגזוז גוייר לעברית וכונה "כעכים" אך השם לא תפס.

             


לחץ לשמיעת הג'ינגל




ביסקוויט מריהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

 

הביסקוויט האולטימטיבי של הימים ההם. היה אפשר למצוא אותו במכולת השכונתית בתפזורת בקופסת פח. הלך טוב כפריט טבילה קלאסי בכוס התה.




ביסקוויט פתי ברהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

ביסקוויט פתי בר היה המתחרה של הביסקוויט מרי על חיכו של כל מי שאהב לטבול ביסקוויטים בתה.
ביסקוויט זה היה נמכר במכולת השכונתית
בתפזורת מתוך קופסאות פח גדולות ,ולאחר מכן בחבילות.

 




בישקוטיםהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

נכון שעדיין אפשר למצוא גם היום פה ושם את הבישקוטים האהובים והזכורים לטוב, אך בזמנים ההם – הם היו קינוחי הביסקוויטים האולטימטיביים, לעומת ביסקוויט הפתי בר שהיה יבש משהו והתאים רק לטבילה בתה או לעוגת ביסקוויטים.




בננה מצופה בשוקולדהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

ממתק נפלא של הימים ההם בצורת בננה קטנה, בחוץ שוקולד בפנים מן מרמלדה צהובה.
מתוק ועדין ונפלא - רק שנגמר כל כך מהר. היה ארוז בשקית ניר קטנה.
 




ג`ליהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

    

 

 

 

 

 

 

ג'לי היה מנת קינוח שלא היה בה כלום חוץ מאשר מים וצבע מאכל, אבל היא הייתה מהירה להכנה: שופכים תוכן השקית לתוך כלי מלא מים חמים, מערבבים ושופכים את המרקם המתקבל לתוך מספר כלים ומכניסים למקרר. לאחר זמן מה היה המקפא מוכן לאכילה.
בא בצבעים אדום, ירוק  וצהוב ובמבחר טעמים כמן תות שדה, פטל , אננס,  בננה ועוד .
היו משתמשים בג'לי גם לציפוי עוגות.
  

 

בומבה צור שר בלהיטו "אוכל" (ש. ביבר / עממי):

"...פודינג שוקולדה/ ג'ילה עם מרמלדה / גלידה, קפה וכוס תה...".

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של אתר נוסטלגיה אונליין




גזוזיהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

לפני עידן ה זיפ מכרו לנו כילדים, גלולות תרכיז.
שמים בכוס מים ומקבלים מיץ ממותק. אנחנו לעסנו את הגלולות האלו וזה תסס לנו בפה. (הקדמנו בכמה עשורים את הסוכריות קופצות).




גלידה הרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

כאשר החלו לעבור ממקררי קרח למקררים שעבדו על חשמל, התפתחו מוצרים שהתאימו לתא המקפיא, ובין הראשונים הייתה גלידה בקרטון.

הטעמים היו בדרך כלל שוקולד-וניל , או פונץ-בננה.




גלידה באמבטיההרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

היתרון של הגלידה באמבטיה היה שניתן היה לקבל בה שני כדורי גלידה אשר בזמנים ההם נחשב למותרות - להבדיל מכדור אחד שהיה מגיע בגלידה בגביע בצורת הקונוס.




גלידה ביתיתהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 
 
 
 
 
 
 
גלידה ב"כאילו".
אבקת גלידה שבאה בשקית, תוצרת "תלמה".
אבקת הגלידה הייתה גם חלבית וגם פרווה, והייתה אהודה בעיקר על ידי שומרי המסורת מפני שאפשרה אכילת
גלידה (עלק...) לאחר אכילת ארוחה בשרית.
 
תגובות:
אבקת הגלידה הביתית של תלמה הייתה חלבית, כיוון שאחד ממרכיביה היה 'מוצקי חלב'.
לגלידה הביתית "תלמה" היו גם מתחרים: "ויטה", ו"אוסם", שאף הם ייצרו אבקות גלידה ביתיות, וזו האחרונה ייצרה מבחר מגוון יותר של טעמי גלידות, בעוד ש"תלמה" ייצרה רק וניל ושוקולד, "אוסם" ייצרה גם טעם פירות, מוקה - וכנראה עוד טעמים.

דב נרקיס
narkist@smile.net.il









 
הצטרפו אלינו גם בפייסבוק
עדכונים - בלוגים - אירועים - אלבומי תמונות - סרטונים נדירים


שלח דף זה לחבר תגובות, הערות, והוספת מידע, מושגים ונושאים למנוי חינם על מגזין הנוסטלגיה"כובע טמבל" הוסף למועדפים



כל הזכויות שמורות © לאתר נוסטלגיה אונליין ו/או לבעלי התכנים, הדימויים והתצלומים.