חיפוש:   בכל האתר  בשמות הערכים  בקרדיטים     חפש  |  חיפוש תמונות בנושא:   חפש
   מפת האתר  |   כרגע באתר: 159 מבקרים   |  כניסה לדף האישי    
עורך: דייויד סלע
דבר העורך כתבו לעורך
| עמוד הבית | מי אנחנו | מרכז מידע לגולש | על נוסטלגיה ורטרו | קרדיטים | צרו קשר | גולשים כותבים
 

+   אביזרים וחפצים
+   אוספים ותחביבים
+   אז - וכעת
+   אירועים ושנים
+   ארכיון האישים
+   ארכיון הוידאו
+   ארכיון הישראליאנה
+   ארכיון הכרזות
+   ארכיון המצגות
+   ארכיון הקול
+   אתרי נוסטלגיה
+   בידור ופנאי
+   בקיבוץ
+   בריאות, טיפוח וניקיון
+   בשכונה
+   בתים ומבנים מספרים
+   גלויות בולים וסמלים
+   דירה ובניין
+   היום בהיסטוריה
+   המקום בו גרנו
+   העפלה ועליות לא”י
+   חג ומועד
+   טלוויזיה ורדיו
+   ילדות נשכחת
+   לבוש אופנה והנעלה
+   מוזיקה שיר וזמר
+   מזון ומשקה
+   משחקים וצעצועים
+   מתחם מורים
+   נוסטלגיה בצה”ל
+   ספורט
+   ספרות נוסטלגית
+   עבודה ומלאכה
+   פוליטיקה ובחירות
+   רדיו נוסטלגיה
+   רכב ותחבורה
+   רשת חברתית
+   שונות
+   שירותי גולש
+   שפה עברית
+   תיאטרון עברי
+   תקשורת מדיה ופרסום

האתר מוקדש לזכרו של
 יוסי פשרמן (פשי) ז"ל
2003 – 1954

מעל ל - 1100
סרטוני וידאו נוסטלגיים
בארכיון הוידאו שבאתר

יום העצמאות ה-7
 

הצוללת דקר
 

תל אביב הקטנה
 
 




פריטים שהיו במטבח

מחמם חלב
שתף 

איך שמרו על החלב שלא יגלוש? מכניסים מעט מים ל"ארובה" הנמצאת באמצעיתו של הסיר, המים החלו לרתוח מעט לפני החלב, הצפצפה בראש הארובה צפצפה - וכך אפשר היה לדעת שהחלב עומד לגלוש.




מטחנת אגוזים
שתף 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


מטחנת אגוזים שימשה לקיצוץ דק של אגוז מוסקט, אגוז המלך, אגוזי פקאן, בוטנים ועוד, אשר שימשו לתיבול או פיזור על גבי המאפה. שימשה גם לקיצוץ דק של שיני שום
.




מטחנת בשר
שתף 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מטחנת בשר הייתה מוצר שהיה בבעלות של כמעט כל עקרת בית.

זה היה מכשיר עשוי ממתכת יצוקה בעל פיה גדולה בראשו. עקרת הבית הייתה מחברת את המטחנה לשולחן המטבח או לטבורט עם בורג הברגה וחיזוק שהיה בתחתיתה. לאחר מכן הייתה מרכיבה את המנואלה (ידית) בחלקה האחורי של המטחנה, ומכניסה לתוך פי המטחנה חתיכות בשר תוך כדי סיבוב הידית. הבשר היה מתגלץ' לפנים המטחנה ושם מוסע ונדחף אל מול חלקה הקדמי של המטחנה, שם הייתה מן רשת ברזל עבה עם חורים. הבשר היה נלחץ מול החורים ונדחף ויוצא דרכם בצורה של "נחשים" ארוכים, כשאנו הילדים נהנים לשחק אתם, לקול אזהרותיה של האימא: "...תיזהרו שלא תיתפס לכם האצבע במטחנה...".
תמיד לא נזהרנו , ולמרות זאת אף פעם לא נתפסה האצבע...

 


 

 

 


 

 

 

 

  


למטחנת הבשר (שבימים רחוקים כינו אותה ''מכונת בשר'' ולא ''מטחנה'') נילוו אביזרים שונים: 1.דסקיות עגולות עם חורים בגודל שונה. ניתן היה להרכיב אותן למטחנה לפני הטחינה ולקבל ''נחשים'' בעובי הרצוי בזמן הטחינה.
2. מתקן להכנת עוגיות. המטחנה היתה משנה את תפקידה כאשר במקום בשר הוכנס לפתחה בצק. במקרה כזה הוחלפה הדיסקית במתקן מיוחד שהיה בו פס מתכת ובו שורה של חורים רחבים בצורות שונות. ניתן היה להזיז את הפס כדי שבכל פעם תהיה צורה אחרת מול החומר שיוצא מהמכונה , ובזמן סיבוב ה'מנואלה' יצאו פסים ארוכים של בצק מעוצב. הפסים הונחו בתבנית אפיה ונחתכו לפרוסות. כך בבת אחת התקבלו הרבה עוגיות, לעקרת הבית נחסכה עבודה ממושכת ובבית החל להתפשט ריח של עוגיות פריכות ומתוקות.

   

 

 


לצפיה בכל התגובות - לחצו כאן

 


רטרו:
למרות כל השיכלולים של שנות ה - 2000 - רבים חוזרים למטחנת הבשר הישנה והטובה, שחזרה כעת בגרסת רטרו.

 




מטחנת קפה
שתף 

כמעט בכל מטבח הייתה מטחנה ששימשה לטחינת קפה ותבלינים.
בזמנו, טחינת גרגירי הקפה לא הייתה מהמשובחות, והיו עקרות בית שהעדיפו להעביר את הקפה טחינה נוספת בבית, כדי לעדנו.

                  
                                                                                               

מעבר לערך מטחנות קפה בפרק תצוגות של אספנים




מטחנת תבלינים
שתף 

כמעט בכל מטבח הייתה מטחנה ששימשה לטחינת תבילנים, קפה וכו'.

בזמנו, מכרו את התבלינים בצורתם המוצקה, וכל עקרת בית הייתה טוחנת לה את תבליניה כרצונה ולפי צרכי הבישול של אותו יום.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 




מיכל לחמאה
שתף 

בזמנים ההם קנו חמאה במשקל ולא בחפיסות כמו היום.

 

 




מיכלי אחסון
שתף 

אנא שלחו אלינו חומר בנוגע לערך זה.

 

 




מיקסר
שתף 

אנא שלחו אלינו חומר בנוגע לערך זה.

 

 

 


לצפיה בכל התגובות - לחצו כאן




מכשיר ביתי להכנת גלידה
שתף 

אנא שלחו אלינו חומר בנוגע לערך זה.




מלחיה ופלפליה - מיני
שתף 

פריט זעיר לאחסנת מלח ופלפל שהיה מיועד במקרים של יציאה לפיקניקים.




ממחה
שתף 

הממחה (בבתים מסוימים המכשיר נקרא בצקת) שימש ללישת הבצק, תוך כדי הכנתו ועירובו עם חומרים נוספים, כשלב בהכנתו לעוגות הקינמון התופחות הריחניות והנפלאות, שנאפו בימי שישי לקראת שבת בסיר הפלא.




מסחטת לימון
שתף 

אנא שלחו אלינו חומר בנוגע לערך זה.

 









 
הצטרפו אלינו גם בפייסבוק
עדכונים - בלוגים - אירועים - אלבומי תמונות - סרטונים נדירים


שלח דף זה לחבר תגובות, הערות, והוספת מידע, מושגים ונושאים למנוי חינם על מגזין הנוסטלגיה"כובע טמבל" הוסף למועדפים



כל הזכויות שמורות © לאתר נוסטלגיה אונליין ו/או לבעלי התכנים, הדימויים והתצלומים.