חיפוש:   בכל האתר  בשמות הערכים  בקרדיטים     חפש  |  חיפוש תמונות בנושא:   חפש
   מפת האתר  |   כרגע באתר: 149 מבקרים   |  כניסה לדף האישי    
עורך: דייויד סלע
דבר העורך כתבו לעורך
| עמוד הבית | מי אנחנו | מרכז מידע לגולש | על נוסטלגיה ורטרו | קרדיטים | צרו קשר | גולשים כותבים
 

+   ?????? ????? ?÷?
+   אביזרים וחפצים
+   אוספים ותחביבים
+   אז - וכעת
+   אירועים ושנים
+   ארכיון האישים
+   ארכיון הוידאו
+   ארכיון הכרזות
+   ארכיון המצגות
+   ארכיון הקול
+   אתרי נוסטלגיה
+   בידור ופנאי
+   בקיבוץ
+   בריאות, טיפוח וניקיון
+   בשכונה
+   בתים ומבנים מספרים
+   גלויות בולים וסמלים
+   דירה ובניין
+   היום בהיסטוריה
+   המקום בו גרנו
+   העפלה ועליות לא?י
+   חג ומועד
+   טלוויזיה ורדיו
+   ילדות נשכחת
+   לבוש אופנה והנעלה
+   מוזיקה שיר וזמר
+   מזון ומשקה
+   משחקים וצעצועים
+   נוסטלגיה בצה?ל
+   ספורט
+   ספרות נוסטלגית
+   ספריית יהודה דקל
+   עבודה ומלאכה
+   פוליטיקה ובחירות
+   רדיו נוסטלגיה
+   רכב ותחבורה
+   רשת חברתית
+   שונות
+   שירותי גולש
+   שפה עברית
+   תיאטרון עברי
+   תעשייה עברית
+   תקשורת מדיה ופרסום

האתר מוקדש לזכרו של
 יוסי פשרמן (פשי) ז"ל
2003 – 1954

מעל ל - 1100
סרטוני וידאו נוסטלגיים
בארכיון הוידאו שבאתר

יום העצמאות ה-7
 

הצוללת דקר
 

תל אביב הקטנה
 
 




תנועות ומפלגות פוליטיות

המפלגה לקידום הרעיון הציוניהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

קבוצה של 5 חברי המפלגה הליברלית (לשעבר) בתוך הליכוד, שפרשו על רקע של מאבקי-כוחות פנימיים בליכוד (5 הפורשים היו חברי הכנסת מודעי, גרופר, שריר, גולדברג וגולדשטיין). הקבוצה התמודדה כרשימה עצמאית לכנסת ה-13 (1992) אולם לא עברה את אחוז החסימה, ונעלמה כליל מהחיים הפוליטיים.




המרכז החופשיהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

המרכז החופשי נוסד בשנת 1967 בעקבות פרישתן של שתי קבוצות פעילים ממפלגת חרות: קבוצתו של שמואל תמיר, אשר פרשה על רקע המאבק בינו לבין מנחם בגין על הנהגת המפלגה, וקבוצה מקרב פעילי ''הסתדרות העובדים הלאומית'' בראשותו של אליעזר שוסטק.

בתחילת דרכו העצמאית (לפני מלחמת ששת הימים) תמך ''המרכז החופשי'' בהגמשת הקו המדיני הנוקשה של ''חרות'' (בעניין "שלימות הארץ") - אולם אחרי הניצחון של מלחמת ששת הימים שינה את מדיניותו, ויצא בסיסמה ''שטח משוחרר לא יוחזר''.
בשנת 1975 חל קרע אידיאולוגי ב''מרכז החופשי'', כאשר, בעקבות מלחמת יום - הכיפורים, השתכנע שמואל תמיר שצריך לוותר על שטחים תמורת שלום - ואילו שוסטק שלל זאת, ונשאר דב?ק ב"שלימות הארץ". כאשר הוקמה מפלגת ד''ש (''התנועה הדמוקרטית לשינוי'') שדגלה בשטחים תמורת שלום - בשנת 1977 - הצטרף אליה שמואל תמיר, ואילו אליעזר שוסטק וקבוצתו, שקראו לעצמם "המרכז העצמאי", פרשו מ''המרכז החופשי'' של תמיר, וכעבור זמן לא רב הצטרפו לליכוד.




המרכז העצמאיהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

בראשות אליעזר שוסטק.
המפלגה הוקמה בשנת 1975 בעקבות פילוג במפלגת "המרכז החופשי". הרקע לפילוג - ניגודי גישות והשקפות בין שני ראשי המפלגה, שמואל תמיר ואליעזר שוסטק.




הסיעה החילוניתהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

לקראת סוף הכנסת ה-16, סיעת שינוי התפצלה: שלושה חברים נשארו בשינוי ו-11 חברים עברו ל”סיעה החילונית.”

 בכנסת ה-16 כיהנו בה: רוני (אהרון) בריזון, ויקטור בריילובסקי, אראלה גולן, חמי דורון, אליעזר זנדברג, רשף חן, אתי לבני, יוסף (טומי) לפיד, מלי פולישוק-בלוך, אברהם פורז ואילן שלגי.




הסתדרות הציונים הכללייםהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

בשנות השלושים התארגנו חוגים שונים והקימו מפלגה שייצגה את הפרדסנים, החקלאים העצמאיים, והמעמד הבינוני, וקראו לעצמם ''הציונים הכלליים - מפלגת המרכז''.

בבחירות 1951 נעשו למפלגה השניה בגודלה (23 ח''כ לעומת 45 של מפא''י) ונכנסו לקואליציה הממשלתית כשותף בכיר יחד עם שותפיהם ס''צ - ספרדים ציונים כלליים.
כדאי לזכור כי בראשית ההיסטוריה של המושג ''ציונים כלליים'' היה השם שניתן תחילה לקבוצות ציוניות שלא היו סוציאליסטיות, לא דתיות ושלא התגודדו במפלגה מיוחדת.

 

 

 

 

בשנת 1961 לקראת הבחירות לכנסת החמישית, חזרה והתאחדה "הסתדרות הציונים הכלליים" עם "המפלגה הפרוגרסיבית" והקימו יחד את "המפלגה הליברלית הישראלית". איחוד זה לא החזיק מעמד. בשנת 1965 העלו הציונים הכלליים לשעבר, במפלגה הליברלית, את ההצעה להקים גוש פוליטי עם "תנועת החרות". להצעה זו התנגדו חברי המפלגה הפרוגרסיבית לשעבר. על רקע זה חזרה המפלגה והתפלגה, כאשר הציונים הכללים לשעבר שומרים לעצמם את השם "המפלגה הליברלית בישראל", ואילו הפורשים, אנשי המפלגה הפרוגרסיבית לשעבר, מאמצים לעצמם את השם "המפלגה הליברלית העצמאית".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

למעבר לתצוגת הכרזות המלאה של המפלגה




העובד הציוני.הרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

סיעה של עובדים יוצאי תנועת "הנוער הציוני" שהתארגנו בשנת 1936 בתוך הסתדרות העובדים הכללית השתתפו אחר כך גם ביסוד "המפלגה הפרוגרסיבית" (המפלגה הליברלית העצמאית).




העולם הזה - כוח חדשהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

העולם הזה - כוח חדש.


תנועה שהתארגנה לקראת הבחירות לכנסת השישית (1965), בעיקר מקרב קוראי השבועון "העולם הזה" ותומכיו.

העילה הראשונית להתארגנותה של תנועה זו הייתה אנטי-ממסדית קיצונית, בעיקר בתחום המאבקים על זכויות הפרט, חשיפת שחיתויות ושערוריות כלכליות ופוליטיות וכן בהגנה על זכויות ערביי ישראל ומלחמה נגד הממשל הצבאי ושירותי הביטחון.
עם היבחרו של הנציג היחידי של רשימה זו לכנסת השישית, חל בה שינוי איטי אך מהותי – העבודה הפרלמנטרית המצוינת שלו הפכה אותו למעין טריבון בלתי תלוי בנושאים רבים ומגוונים ואף סחפה אותו ואת תנועתו, אט אט, לנושאי חוץ ובטחון, כשהנימה הפוליטית המתונה מאוד ודוגלת בהבנה עם הערבים, בפשרה טריטוריאלית (לאחר מלחמת ששת הימים), בהכרה בפלשתינאים ובמציאת דרכים לדו קיום בשלום עימהם. פעילות זו השתלמה, ובבחירות לכנסת השביעית (1969) זכתה הרשימה לשני מושבים בכנסת. תוך כהונתה של הכנסת השביעית חל פילוג בתנועה זו – חלק פרש ממנה והקים תנועה נפרדת בשם "דמוקרטים ישראלים" ויחד עם "הפנתרים השחורים" הופיע כבלוק פוליטי במערכות הבחירות של 1973. הפלג שלא פרש, קלט לתוכו חלקים של "שי"ח – שמאל ישראלי חדש" והקים את תנועת "מרי וחזית השמאל". שתי התנועות לא עברו את אחוז החסימה לכנסת השמינית.




הפועל המזרחיהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

תנועת-פועלים דתית שנוסדה בשנת 1922 בירושלים וכעבור שנים התאחדה עם ''המזרחי'' והקימו את המפד''ל.

לאחר קום המדינה הופיע ''הפועל המזרחי'' תחילה עם כל המפלגות הדתיות ברשימה אחת ''החזית הדתית המאוחדת'' לכנסת הראשונה, אולם לכנסת השנייה  (25.1.1949) הופיע ''הפועל המזרחי'' בנפרד וקיבל 15,287 קולות שזיכו אותם ב - 4 חברי כנסת.




הפועל הצעיר.הרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מפלגת פועלים ציונית חלוצית בארץ ישראל. נוסדה בשנת 1905. התנגדה למילה ''סוציאליזם'' ולכן הסתייגה מבן גוריון וחבריו שהקימו באותו הזמן את מפלגת פועלי ציון. (ואחר כך את אחדות העבודה).

בראש מפלגת הפועל הצעיר עמדו בתחילה יוסף אהרונוביץ, יוסף שפרינצק, ובשנות ה-20 מנהיגה הצעיר והמבריק חיים ארלוזורוב ( 1899- 1933), שהצליח לשכנע את מפלגתו להסכים למילה ''סוציאליזם'', ובכך לסלול את הדרך לאיחוד עם אחדות העבודה.

בשנת 1930 התאחדה המפלגה עם אחדות העבודה והקימה יחד איתה את מפא''י.
בטאונה השבועון הפועל הצעיר נהפך לבטאון של מפא''י.

 

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של אתר נוסטלגיה אונליין




הפנתרים הציונייםהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

שמם המלא: ''הפנתרים הציונים, רשימת עובדי ייצור ו-וועדי עובדים- האות ''פ''. הופיעו בבחירות לכנסת ולוועידת ההסתדרות ב-1973 - ונכשלו, ולא זכו לייצוג .




הפנתרים השחוריםהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

 

תנועת מחאה עדתית של בני הדור השני של עדות המזרח בישראל, שקמה בתחילת שנות השבעים בקטמונים בירושלים והונהגה על ידי צ'ארלי ביטון וחבריו.

לקראת מערכת הבחירות של שנת 1973 התארגנו פעילי "הפנתרים השחורים" והצטרפו אליהם פעילים מעוזבי תנועת "העולם הזה - כוח חדש" (שלום כהן וחבריו). הרשימה לא עברה את אחוז החסימה לכנסת. 

הרשימה לכנסת נקראה בשם ''חופש'' (''חזית פועלים, פנתרים שחורים, שכונות,  וכו') - והיא הוקמה על בסיס של איחוד בין ''הפנתרים השחורים'' לבין הסיעה של שלום כהן בכנסת השביעית, [שהוקמה לפני כן, בעקבות פילוג כתוצאה ממאבק על ההנהגה בין אורי אבנרי ושלום כהן - שני חבריה של סיעת  העולם הזה ('העולם הזה – כוח חדש') - ונקראה בשם דמוקרטים ישראלים]. כאמור, ''חופש'' לא הצליחה לעבור את אחוז החסימה ולא נכנסה לכנסת.

 

 

למעבר לתצוגת הכרזות המלאה של המפלגה




הרשימה הממלכתיתהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מפלגה שהוקמה ע''י הפורשים מרפ''י, שהתנגדו להקמת מפלגת-העבודה ע''י איחוד רפ''י-מפא''י-אחדות-העבודה (1968).

אחד מראשי  המתנגדים לאיחוד, מאיר אביזוהר, קיבל הסכמתו של דוד בן גוריון (שהתנגד לאיחוד עם מפא''י ואחדות-העבודה) לעמוד בראש רשימה זו, ואליהם הצטרפו יגאל הורוביץ (איש כפר-ורבורג, פעיל רפ''י לשעבר) ואיסר הראל (לשעבר – הממונה על שירותי המודיעין והבטחון). ארבעה אלה נבחרו לכנסת השביעית (1969), אולם במהלך הקדנציה של הכנסת השביעית התפטר בן גוריון ופרש מהחיים הפוליטיים. במקומו נכנס זלמן שובל. לאחר עזיבתו של בן גוריון התפרקה הסיעה, מאיר אביזוהר נכנס למפלגת העבודה, יגאל הורוביץ הצטרף לגח''ל (שנהפכה לליכוד) ולימים נעשה שר-האוצר. סימנה של המפלגה בבחירות היה עמ.

 




התאחדות התימנים בישראלהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מפלגה עדתית של יהודי תימן בא''י.

הוקמה ב-1923 ונציגיה השתתפו באסיפת הנבחרים, הקונגרס הציוני העולמי, מועצת העם, מועצת המדינה הזמנית, והכנסת הראשונה והכנסת השנייה. מנהיגיה: סעדיה כובשי, זכריה גלוסקא, שמעון גרידי ומשה מקייטין. שיא כוחה היה – 1 ח''כ. מטרתה (עפ''י המצע): לפעול ''להחזקת המצב הכלכלי, הפוליטי והתרבותי של התימנים המתיישבים בארץ ישראל...'', ועוד...      

 




התחיההרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מפלגה שנוסדה בכנסת התשיעית ע''י גאולה כהן וחברים נוספים שפרשו יחד אתה מהליכוד משום שהתנגדו לנסיגה מסיני שנכללה בהסכם השלום עם מצרים.

היו ל''תחייה'' 3 ח"כ בכנסת העשירית, 5 ח''כ בכנסת ה -11, 3 ח''כ בכנסת ה - 12.
היא ירדה מהמפה הפוליטית לאחר שבבחירות לכנסת ה - 13 (23.6.1992) לא הצליחה להכניס לכנסת אפילו נציג אחד.

בנוסף לגאולה כהן עמדו בראש ''התחיה'' האישים הבולטים הבאים: פרופ' יובל נאמן, שהיה לימים שר- המדע בממשלת הליכוד, הסופר משה שמיר, מראשי תנועת העבודה למען א''י השלמה, וחנן פורת, מראשי המתנחלים (''גוש אמונים'') ומפעילי המפד''ל.
    

למעבר לתצוגת הכרזות המלאה של המפלגה




התחיה-צומתהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

תנועת צומת והתחיה הופיעו בכנסת ה-11 ברשימה מאוחדת ימנית חילונית. הרשימה המאוחדת זכתה ל-5 מנדטים. התנועה למעשה הוקמה מרשימת התחיה שכבר הייתה בכנסת קודם לכן, ומתנועת "צומת" של רפאל איתן שהוקמה לאחר מלחמת לבנון הראשונה, בה שרת רפול כרמטכ"ל. חברי הכנסת היו רפאל איתן, אליעזר ולדמן, גאולה כהן, יובל נאמן, גרשון שפט.

הרשימה שמיקמה עצמה כאופוזיציה של ממשלת האיחוד הלאומי בראשותו של שמעון פרס לא היוותה גורם משמעותי כנגד הממשלה בעלת רוב עצום. למרות האיחוד בין התנועות ב-1986 לתנועה אחת בשם "תחיה", רפול עזב את התנועה ב-1987 עקב חילוקי דעות שהיו בקרב הקבוצה. חילוקי הדעות לא היו ממש על רקע אידאולוגי מאחר שבין גאולה כהן ורפול לא היו חילוקי דעות מהותיים. גאולה כהן שעוד קודם לכן פרשה ממפלגת הליכוד על רקע אידאולוגי מובהק עקב הסכם השלום עם מצרים. מאז היא הובילה קו נוקשה והתנגדה למהלכיו של בגין. הייתה זו גאולה שבעצם הבינה את החשיבות של רפול והעמידה אותו בראש הרשימה המאוחדת כדי למנף את הרשימה הימנית גם בקרב עובדי האדמה וחברי הקיבוצים והמושבים, שאולי הזדהו עם כיווני הרשימה פוליטית ותמכו בממשלה בקו שלה במלחמת לבנון הראשונה אבל לא היו יכולים נפשית להצביע עם הימין. צירופו של רפול אפשר לאותם אנשים לעשות את הצעד של עזיבת מפלגת העבודה, והצבעה לרשימה ימנית יותר.

בנובמבר 1987 שנה לאחר ייסוד המפלגה המאוחדת שנקראה התחייה, עוזב רפול את התנועה ומקים מחדש את תנועה "צומת" שרצה לכנסת ה-12 באופן עצמאי.

רפול אינו היחידי שעוזב את התנועה. בנה של גאולה כהן צחי הנגבי, מחליט לעזוב את התנועה ולחזור לליכוד. צחי, שנלחם כנגד מנחם בגין בפינוי ימית והיה לאחד הסמלים של המלחמה כנגד נטישת היישובים בסיני, אומר כי "בכנסת ה-12 אני לא אהיה עם אימא".




התיישבותהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

מפלגה שהכריזה שהיא לוחמת בבנקים, לא קיבלה מספיק קולות ונעלמה.







התנועה לאחווההרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

גוף עדתי של בני עדות המזרח, בראשותם של פעילים מעולי בבל ברמת גן, בבאר שבע ובפתח תקווה. הוקמה בשנת 1959 כד להיאבק למען שיווין חברתי ויותר פתיחות של החברה הישראלית לעולים חדשים בכלל, ולבני עדות המזרח בפרט.
על אף ניסיונות חוזרים ונשנים, לא הצליחה התנועה לעבור את אחוז החסימה במערכות הבחירות לכנסת, אולם זכתה לייצוג ברשויות מקומיות.




התנועה להתחדשותהרשמו חינם ל"כובע טמבל – שבועון לנוסטלגיה והיסטוריה ישראלית"
שתף 

זוהי תנועה פוליטית שהקים מרדכי בן פורת, שהיה חבר כנסת מטעם רפ"י ואחר כך מטעם תל''ם, תנועתו של משה דיין.
אחרי מותו של משה דיין הוא הקים תנועת המשך לת''לם בשם ''תנועה להתחדשות ציונית וחברתית'', שהיה בה גוון עדתי מסויים. תנועה זו התמודדה בבחירות ל כנסת ה-11 (1984) אך נכשלה ולא נכנסה לכנסת.

בקרו בעמוד הפייסבוק של אתר נוסטלגיה אונליין









 
?????? ????? ?? ????????
??????? - ?????? - ??????? - ?????? ?????? - ??????? ??????


??? ?? ?? ???? ??????, ?????, ?????? ????, ?????? ??????? ????? ???? ?? ????? ?????????"???? ????" ???? ????????



כל הזכויות שמורות © לאתר נוסטלגיה אונליין ו/או לבעלי התכנים, הדימויים והתצלומים.